Opstart Tubar

Hydraulisch en mechanisch maakbedrijf Werkhuizen Alexy uit Bissegem, lanceerde onlangs de nieuwe afdeling Tubar. Hiermee profileert deze onderneming zich als distributeur voor cilinder- en plunjerbuizen, en zuigerstangen. De nieuwe opslagpoot is bovendien perfect complementair met de huidige expertise in hydraulische werken. De combinatie van beide branches leidt tot een speler in deze niche die bedrijven een totaalaanpak aanbiedt.

Zaakvoerder Kurt Masselis haalde hiervoor Christophe Dupont in huis als CEO. ‘Met Christophe haalden we een persoon in huis die al meer dan twintig jaar actief is in deze branche en de markt zodoende door en door kent. Hij heeft een sterke, toekomstgerichte visie op deze sector en we zijn overtuigd van zijn expertise in de succesvolle uitbouw.”

Tubar biedt een interessant alternatief aan bedrijven voor de toelevering van hydraulische basismaterialen’, verduidelijkt Christophe Dupont. ‘Een van de belangrijke voordelen ten opzichte van concurrerende bedrijven, is dat onze opslag volledig op ons terrein in Bissegem gebeurt. Hiervoor transformeerden we een deel van onze bebouwde oppervlakte van 4.400 m2 tot een state-of-the-art opslagcentrum. Dit maakt dat we, in tegenstelling tot anderen, steeds een grote stock in huis houden. Hierdoor kunnen we bij eventuele interventies snel reageren, zodat stilstand bij onze klanten worden geminimaliseerd.
Een ander interessant aspect in de uitbouw van Tubar is het complementaire karakter van Alexy’, legt Dupont uit. ‘Dit bedrijf heeft enorm veel expertise en machines in huis, waar het gaat over hydraulische bewerkingen en systemen. Een grote meerwaarde van Tubar naar de klanten toe is daarom niet enkel het distributeur-gegeven, ook de potentiële toegevoegde waarde moet leiden tot constructieve samenwerking met onze klanten.’